Obavijest Ministarstva branitelja Županije Posavske

Obavijest Ministarstva branitelja Županije Posavske

Temeljem Zakona o dopunskim pravima branitelja u Županiji Posavskoj razvojačeni branitelji koji ostvaruju pravo na egzistencijalnu novčanu naknadu imaju obvezu da pred ovlaštenim službenikom Ministarstva branitelja Županije Posavske, u periodu od 15.studenog do 15. prosinca svake godine, daju izjavu da ne podliježu okolnostima iz članka 19.d (1) c) Zakona.
„Ministarstvo branitelja Županije Posavske obaviještava sve korisnike egzistencijalne novčane naknade da su sukladno Zakonu o dopunskim pravima branitelja u Županiji Posavskoj obvezni, u periodu od 15.studenog do 15. prosinca svake godine pred ovlaštenim službenikom ministarstva, dati izjavu da ne podliježu okolnostima iz članka 19.d (1) c), odnosno da ne ostvaruje prihode veće od 50% minimalne mirovine isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine po osnovu radnog odnosa, mirovine, samostalne djelatnosti, prava na naknadu po federalnom ili nekom drugom propisu, izdavanja u zakup nekretnine. Sva ova primanja se odnose na primanja u zemlji ili inozemstvu.
Po tom osnovu ministarstvo je uputilo pismene pozive, svim korisnicima, u kome je sadržano obaviještenje o ovoj obvezi. Ministarstvo nema obvezu pozivanja na izvršenje ove obveze svakog korisnika osobno te pismeno pozivanje koje poduzeto od strane ministarstva je samo mehanizam da se dodatno, sve korisnike, podsjeti na izvršenje ove obveze i na moguće posljedice ne postupanja sukladno gornjim odredbama Zakona.
Korisnici prava na egzistencijalnu novčanu naknadu prema federalnim propisima nemaju ovu obvezu.
Svi korisnici egzistencijalne novčane naknade s područja Grada Orašja i područja Općine Domaljevac–Šamac svoju izjavu na gornju okolnost mogu dati u prostorijama ministarstva, Obilaznica bb. Orašje, a korisnici sa područja Općine Odžak u prostorijama Općine Odžak Službe civilne zaštite i civilnih poslova, Trg Bosne i Hercegovine.”
Ministarstvo branitelja Županije Posavske

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)