“Život sa celijakijom”

“Život sa celijakijom”

Udruga građana „Život sa celijakijom“ Brčko distrikta danas je u prostorijama udruge svojim članovima, koji su oboljeli od ove bolesti podijelila besplatne bezglutenske proizvode.

„Kao i svake godine naša udruga organizira druženje za svoje članove gdje predstavljamo razne recepte i proizvode koji su bezglutenski, a koje osobe s ovim oblikom bolesti jedino smiju i konzumirati, pored toga educiramo i nove članove na koji način da spremaju tu hranu, u kojim posudama i slično“. Kazala je Emina Ružić, predsjednica udruga „Život sa celijakijom“.

Pored članova ove udruge, današnjem događaju nazočili su i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH, a predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove, Senad Tufekčić kazao je kako se kroz vladine projekte trude u velikoj mjeri pomoći pacijentskim udrugama.

„Nedavno je raspisan Javni poziv za pacijentske udruge za čije je namjene iz Proračuna Brčko distrikta izdvojeno 40.000 maraka, te će ukupno osam pacijentskih udruga dobiti novčana sredstva i na taj način moći će financirati svoje tekuće troškove“, naveo je Tufekčić, dodajući kako i Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Distrikta u velikoj mjeri daje podršku ovim udrugama, te se nada da će i u budućnosti imati dobru suradnju.

Pored podjele paketa sa bezglutenskim namirnicama, članovi udruge građana „Život sa celijakijom“ razgovarali su danas s predstavnicima vlasti Brčko distrikta o problemima s kojima se susreću, te o nastavku međusobne suradnje s ciljem što kvalitetnijeg života svih oboljelih od ovog oblika bolesti.