Vlada usvojila prijedloge Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu

Vlada usvojila prijedloge Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je danas 7. izvanrednu sjednicu na kojoj je usvojila dva prijedloga Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu.

Tako je usvojena Odluka o odobravanju Programa utroška sredstava za financiranje odnosno sufinanciranje programa odnosno projekata od javnog interesa za manifestacije iz područja sporta i kulture. Kriteriji za raspodjelu sredstava u ovom programu odnose se, između ostalog, na procjenu usklađenosti ciljeva programa odnosno projekta od javnog interesa s ciljevima u prioritetnim područjima te strateškim i drugim planskim dokumentima razvoja Distrikta i planovima Odjela, kvalitet dosadašnjeg rada, uspjesi i iskustva, kao i neposredna društvena korist za zajednicu.

Usvojena je također Odluka o odobravanju programa o izmjeni programa utroška sredstava donacija Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu za 2023. godinu.

Vlada je također okončala 7. redovitu sjednicu odobrivši prijedlog Odjela za komunalne poslove koji se tiče smjernica za izradu Nacrta zakona o upravljanju otpadom Brčko distrikta BiH kojim će se, između ostalog, upravljanje otpadom urediti na ekološki prihvatljiv način, te će se definirati način i upravljanje ambalažnog, elektroničkog otpada kao i upravljanje otpadnim gumama.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)