Upriličen prijem djece u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodnog tjedna djeteta

Upriličen prijem djece u Gradskoj vijećnici povodom Međunarodnog tjedna djeteta

Povodom Međunarodnog tjedna djeteta danas je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić zajedno s predstojnikom Odjela za obrazovanje Zoranom Bulatovićem i voditeljicom Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Marom Matkić, upriličio prijem za učenike osnovnih škola s područja Distrikta te djecu iz brčanskog vrtića „Naša djeca“.

Prisutna djeca su pozdravila Gradonačelnika, zatim su se predstavili te iskoristili priliku pokazatu svoje znanje o pravima djeteta. Ujedno, postavljali su njima zanimljiva pitanja, uputili pohvale, iskazali svoje želje za budućnost te izrecitirali prigodne pjesmice.

„Djeca su se vrlo dobro pripremila za ovaj susret i drago mi je što su, bez imalo oklijevanja, postavljali pitanja i izrekli svoje želje. Oni su naša budućnost i budućnost ovog grada“, kazao je Kadrić.

Nakon razgovora, Gradonačelnik je zajedno sa djecom obišao prostorije Gradske vijećnice, jedne od prepoznatljivih građevina i simbola grada.

Međunarodni tjedan djeteta tradicionalno se obilježava svake godine u prvoj punom tjednu listopada, a za cilj ima naglašavanje prava i potreba djeteta, kao i položaj djeteta u zajednici u kojoj živi, raste i razvija se.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.