SKUPŠTINA ODRŽALA 4. IZVANREDNU SJEDNICU, USVOJEN REBALANS PRORAČUNA

SKUPŠTINA ODRŽALA 4. IZVANREDNU SJEDNICU, USVOJEN REBALANS PRORAČUNA

Skupština Brčko distrikta BiH održala je danas 4. izvanrednu sjednicu na kojoj je usvojila Odluku o izmjenama proračuna Distrikta za 2021. godinu kojom je ukupan proračun povećan za 15.116.432 KM i iznosi 262.905.522,65 KM.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je da je na ovaj način, između ostalog, osigurano oko 1.000.000 KM nedostajućih sredstava javnom zdravstvu, 2.000.000 KM za poticaje u poljoprivredi, 1.000.000 KM za kapitalni proračun Policije Brčko distrikta te 1.200.000 KM za tekuće transfere i dotacije po javnom pozivu za financiranje športa.

„Bilo je i dobrih prijedloga koji su se mogli čuti tijekom diskusije. Važno je da Povjerenstvo za proračun i Skupština nisu odbacili nijedan od kvalitetnih prijedloga. Ono što je moguće biće financirano u proračunu za 2022. godinu“, istaknuo je Milić.

Milić je naveo da će sasvim sigurno do konca godine biti još jedna odluka o izmjeni i dopuni Odluke o proračunu за 2021., te da postoji potreba za preusmjeravanjem sredstava i da će se sigurno napraviti uštede, prije svega, na bruto plaćama.

Na 4. izvanrednom zasjedanju zastupnici su usvojili i Odluku o pristupanju postupku promjene statusa Javnog poduzeća „Radio Brčko“.

Predsjednik Milić je rekao da pokretanje te procedure ide u pravcu da se, na temelju Zakona o pravnim osobama koje osniva distrikt Brčko, formira javna ustanova sa novinsko-nakladnom djelatnošću koja nije isključivo komercijalna i koja će biti drugačije organizirana i usklađena sa Zakonom o državnoj pomoći i drugim propisima Distrikta.

Stručni savjetnik za odnose s javnošću

Maja Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *