GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ I DUŽNOSNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE, SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA TUŽITELJSTVA PRI MRMKS

GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ I DUŽNOSNICI POSEBNOG ODJELA ZA RATNE ZLOČINE, SASTALI SU SE SA PREDSTAVNICIMA TUŽITELJSTVA PRI MRMKS

Središnje teme sastanka odnosile su se na suradnju partnerskih tužiteljstava u kaznenom procesuiranju predmeta ratnih zločina, u kojima je ostvarena suradnja i pomoć od Tužiteljstva pri MRMKS.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa zamjenicom glavnog tužitelja Dianom Kajmaković i rukovoditeljicom Odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine Sanjom Jukić i tužiteljem Ibrom Bulićem, sastala se sa delegacijom tužiteljstva pri MRMKS, u kojoj su bili g Aleksandar Kontić, g Zbignew Wojdyla i gđica Abeer Hassan.

 Na sastanku je razgovarano o suradnji i komunikaciji koju imaju dvije institucije u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, te zajedničkim aktivnostima i naporima u procesuiranju predmeta, kao i suradnji i potpori koje Tužiteljstvo pri MRMKS pruža Tužiteljstvu BiH u pogledu razmjene dokaza i dokumentacije, procesu traženja nestalih osoba, regionalne suradnje i drugim bitnim pitanjima u kojima se ostvaruje međusobna suradnja.

 Dužnosnici Tužiteljstva BiH upoznali su kolege iz MRMKS, sa aktivnostima i radom na predmetima koje provodi Posebni odjel za ratne zločine, kao i planom aktivnosti i rezultata do kraja 2021. godine.

 Suradnja i potpora Tužiteljstva pri MRMKS, tužiteljstvima u regionu, ključna je za uspostavu vladavine prava i kažnjavanje ratnih zločina, te će se suradnja intenzivno nastaviti i u narednom periodu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *