Skupština Brčko distrikta BiH završila je danas 17. redovitu sjednicu

Skupština Brčko distrikta BiH završila je danas 17. redovitu sjednicu

Skupština Brčko distrikta BiH završila je danas 17. redovitu sjednicu na čijem dnevnom redu je razmotreno preostalih 11 točaka, od kojih je dio odložen za 19. redovitu sjednicu.

Razmotrena je informacija Direkcije za financije Brčko distrikta o svim potrebama koje se tiču tehnologija, između ostalog i programa softvera koji bi njihov rad učinio učinkovitim te je usvojen zaključak kojim se obvezuje Direkcija da u roku od 60 dana izvrši analizu i provjeri stanje na tržištu i o tome informira Skupštinu kako bi se već od idućeg rebalansa proračuna mogao planirati dio sredstava potrebnih za nabavu odgovarajućih softvera i hardvera.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić istaknuo je da je stanje u Direkciji prilično loše, posebno u dijelu informatičke opremljenosti. On smatra da to može utjecati na obavljanje njezinih funkcija i dovesti u pitanje primjenu novog Zakona o igrama na sreću koji je iz tog razloga odložen za 19. redovitu sjednicu.

Tijekom diskusije iskazana je i potreba za ažurnijim praćenjem potreba za informatizacijom i digitalizacijom pojedinih Vladinih odjela i tijela uprave“, rekao je Milić.

Predsjednik Milić je napomenuo da je vođena zanimljiva diskusija i o stanju u obrazovanju gdje je, također, ukazano na potrebu ozbiljnijeg sagledavanja stanja u tom bitnom segmentu društvenih djelatnosti i od mjerodavnog odjela zatraženo je da sastavi novu, detaljnu informaciju na bazi svih diskusija koje su se danas mogle čuti za skupštinskom govornicom.

U drugom nastavku 17. redovite sjednice razmotrena je informacija o popisu ulica u gradskim, prigradskim i seoskim područjima nakon čega je usvojen zaključak Skupštine da Vlada Distrikta u roku od 90 dana izvrši popis svih naseljenih ulica u gradskim, prigradskim i seoskim područjima koje još uvijek nemaju svoj naziv i taj popis dostavi skupštinskom povjerenstvu koje će biti formirano u roku od 30 dana, u kojem će biti zastupnici i predstavnici Vlade i koje će završiti taj posao.

Za 19. redovitu sjednicu odloženo je razmatranje informacija koje se odnose na naplatu zakupnine poslovnih prostora, javni poziv udrugama građana, te na postupak i dinamiku izrade prostorno-planske dokumentacije kao i na broj djece koja su izgubila pravo na dječji dodatak u razdoblju od 2020. do 2021. godine.

Za 18. redovitu sjednicu odloženo je razmatranje informacije o stanju u Zavodu za planiranje, projektiranje i razvitak Brčko distrikta BiH. 

STRUČNI SAVJETNIK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Maja Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.