Obustavljena nastava u svim školama Brčko distrikta na pet dana.

Obustavljena nastava u svim školama Brčko distrikta na pet dana.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru distrikta Brčko Stožer  za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je zapovijed kojom se obustavlja nastava u osnovnim i srednjim školama od ponedeljka 2.11.2020. godine do petka 6.11.2020.godine, odnosno pet radnih dana. Naloženo je Odjelu za obrazovanje da dostavi plan odvijanja nastave nakon što škole ponovo počnu raditi, naročito vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prijevozu, koje je prepoznato kao žarište širenja virusa.

Zapovijedi Stožera za zaštitu i spašavanje od danas, 30.10. 2020. godine pa u narednih sedam dana ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 22:00 sata.

Nalaže se Kriznom stožeru zdravstva da dostave prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama u cilju utvrđivanja stvarnog epidemiološkog stanja i broja zaraženih u obrazovnim ustanovama.

Nalaže se Kriznom stožeru zdravstva da do utorka dostavi preporuku na koji način će biti održavani skupovi u okviru predizborne kampanje.

Stožer za zaštitu i spasavanje će analizirati situaciju na terenu i dalje postupati u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)