Ministrica Duraković u Novom Travniku: Dva miliona maraka za završetak izgradnje Srednjoškolskog centra

Ministrica Duraković u Novom Travniku: Dva miliona maraka za završetak izgradnje Srednjoškolskog centra

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Jasna Duraković potpisala je danas sa načelnikom Općine Novi Travnik Stjepanom Dujom Ugovor o sufinasiranju projekta završetka izgradnje zgrade Srednjoškolskog centra.

Sredstva u iznosu od dva miliona KM osigurana su iz Budžeta FBiH za 2023. godinu, a u novu školsku zgradu trebale bi useliti Srednja škola Novi Travnik, te Osnovna i Srednja glazbena škola Jakova Gotovca Novi Travnik.

Prema riječima ministrice Duraković, Ministarstvo će nastojati podržavati projekte važne za unapređenje obrazovnog procesa.

– S pravom možemo reći da je ovo značajno ulaganje u sektor obrazovanja na području Općine Novi Travnik i Srednjobosanskog kantona i vjerujemo da će nova savremena školska zgrada unaprijediti kvalitet odvijanja nastave kako za učenike, tako i za nastavnike. Ponosna sam na sve programe i aktivnosti koje Federalno ministarstvo realizira u saradnji sa kantonalnim ministarstvima i svim drugim akterima u sistemu obrazovanja, pokazujući da zajedno možemo graditi bolju budućnost za našu djecu i mlade – kazala je ministrica Duraković.

Načelnik Dujo zahvalio je ministrici Duraković i Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke na operativnosti u realiziranju podrške za projekt završetka izgradnje novotravničkog Srednjoškolskog centra, s kojim će ova općina dobiti prostora za nekoliko ustanova.

– Sa potpisivanjem ovog ugovora bliže smo našim ciljevima da Novi Travnik bude mjesto koje će imati šta ponuditi i mjesto za sve – kazao je Dujo.

Svečanosti je prisustvovao i ministar obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta Srednjobosanskog kantona Bojan Domić, koji je ocijenio da će se potpisivanje ovog ugovora stvoriti pretpostavke za kvalitetniji proces obrazovanja u Novom Travniku.

Također, potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktorica Srednje škole Novi Travnik Dražana Hegediš, direktorica Srednje glazbene škole Ivanka Vrhovac i direktor Osnovne glazbene škole Josip Dujmušić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)