Krizni stožer Brčko distrikta donio Naredbu o početku nastave u školama i radu ugostiteljskih objekata

Krizni stožer Brčko distrikta donio Naredbu o početku nastave u školama i radu ugostiteljskih objekata

Stožer za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH na današnjoj sjednici donio je Naredbu da nastava u svim osnovnim i srednjim školama na području Brčko distrikta BiH počinje u ponedjeljak 7. 12. 2020. godine.

Predstojnik Odjela za zdravstvo i ostale usluge Akif Pezerović kazao je da je Stožer zadužio Odjel za obrazovanje da organizira nastavu u srednjim školama na način da se reducira u smjene na tjednoj razini koje bi pohađalo 50 % učenika jednog odjela.

To znači da bi se svi oni razredi u srednjim školama koji imaju iznad 15 učenika podijeli na dva razreda. Također zadužen je i Inspektorat da vrši pojačanu kontrolu poštovanja epidemioloških mjera i Protokola i uvjeta za početak odvijanja nastave u svim osnovnim i srednjim školama“, istaknuo je Pezerović.

Na današnjoj sjednici Stožer je donio i naredbu gdje se od 7. 12. 2020. godine do 19.00 sati odobrava obavljanje ugostiteljske djelatnosti na području Brčko distrikta BiH, rad sportskih kladionica, kockarnica i drugih priređivanja igara na sreću, teretana, fitness-centara, škola sporta, rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru kao i javni linijski prijevoz putnika u gradsko-prigradskom prometu. Ovom naredbom Stožer je zadužio Inspektorat da vrši pojačanu kontrolu poštovanja mjera i naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje u ugostiteljskim objektima, a sve s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusa – COVID-19.

Stožer je zadržao naredbu policijskog sata gdje se zabranjuje kretanje u razdoblju od 22.00 do 5.00 sati. Ovom naredbom izuzimaju se svi zaposlenici koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u provedbu mjera i aktivnosti u svezi s proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa kao i zaposlenici u pravnim osobama u kojima se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama.

Pezerović je na konferenciji za medije izjavio da je epidemiološka situacija i dalje loša, ali da su, ipak, primjetni određeni trendovi poboljšanja.

To se prije svega odnosi na smanjenje pacijenata u našem zdravstvu, ali i na lagano smanjenje zaraženih. Apeliram još jednom na pridržavanje svega onoga što je naloženo od strane Stožera jer ako se situacija zadrži ili krene u dodatno pogoršanje, morat ćemo opet vratiti mjere, što nikome nije u interesu“, kazao je Pezerović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)