GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA JE NA VIDEO-KONFERENCIJI TUŽITELJA POSVEĆENOJ ZAŠTITI ŽRTAVA TRGOVINE LJUDIMA

GLAVNA TUŽITELJICA SUDJELOVALA JE NA VIDEO-KONFERENCIJI TUŽITELJA POSVEĆENOJ ZAŠTITI ŽRTAVA TRGOVINE LJUDIMA

Na radionici održanoj putem video-konferencije sudjelovali su i eksperti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gordana Tadić,  sa svojim suradnicima, sudjelovala je na on-line konferenciji tužitelja i eksperata specijaliziranih za procesuiranje kaznenih djela iz oblasti trgovine ljudima i podrške i zaštite žrtava.

 Na sastanku su tužitelji i eksperti, razgovarali o iskustvima u procesuiranju kaznenih djela trgovine ljudima u svrhe različitih vidova eksploatacije žrtava, a mogla su se čuti i iskustva direktorice Ureda za žrtve zločina u okviru Ministarstva pravde  Sjedinjenih Američkih Država, Jessica E. Hart, koja su se odnosila na pravosudnih aspekt ovog problema, kao i aktivnosti koje se poduzimaju na zaštiti i zbrinjavanju žrtava, vođenju podataka i evidencija o registriranim žrtvama trgovine ljudima, kao i naporima država i vlada na osiguravanju financijskih sredstava za pomoć žrtvama, te svim drugim bitnim pitanjima iz ove oblasti.

 Glavna tužiteljica Tadić u uvodnom obraćanju, pozdravila je sudionike konferencije i istakla značaj procesuiranja kaznenih djela trgovine ljudima i zaštite žrtava kao zaštite temeljnih vrijednosti zaštićenih međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, te istakla da će ovi predmeti biti prioritet u radu tužiteljstava u Bosni i Hercegovini, kao i Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija. 

 Jedan od izlagača bio je i tužitelj iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Senad Osmić, koji je sa sudionicima konferencije, podijelio svoja iskustva u radu na ovoj vrsti predmeta, a posebno u oblasti zaštite žrtava trgovine ljudima. ​

 Organizator sastanka bilo je  Ministarstvo pravosuđa SAD, uz potporu veleposlanstva SAD u Sarajevu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)