ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PRIJEDLOGU REBALANSA PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Javna rasprava o prijedlogu izmjena i dopuna proračuna Brčko distrikta za 2023. godinu u iznosu od 40 576 539, 85 KM održana je s predstavnicima nevladinog sektora koji su pokazali veliko interesiranje za ovu raspravu.

Predsjedatelj Povjerenstva za proračun Skupštine Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je najveći dio sredstava iz predloženog rebalansa proračuna za 2023. godinu namijenjen za poticaje u poljoprivredi i gospodarstvu, za subvenciju električne energije, kao i kapitalne projekte za šta je izdvojeno pet milijuna maraka.

Blažić je napomenuo da je veći dio kapitalnog proračuna namijenjen za rekonstrukciju i izgradnju objekata u Javnoj zdravstvenoj ustanovi.

Rebalansom proračuna izdvojena su i sredstava za povećanje plaća zaposlenih u javnoj upravi. Zajedno s predstavnicima Vlade pokušat ćemo napraviti određene uštede kako bi se svi opravdani zahtjevi našli u prijedlogu rebalansa proračuna“, istakao je Blažić.

Predsjednik Košarkaškog kluba „Lavovi“ Boško Vukadinović rekao je da je potrebno poboljšati športsku infrastrukturu kako bi se stvorili bolji uvjeti za pripremni, trenažni i natjecateljski ciklus.

Predsjednica Udruge oboljelih od mišićne distrofije i srodnih bolesti Enisa Rendić ukazala je na nužnost izdvajanja više sredstava za rad ove i drugih udruga pacijenata u Distriktu.

Predsjednica Mjesne zajednice Plazulje Vesna Arsenić istakla je da je u ovoj mjesnoj zajednici, koja ima 220 stanovnika, prioritet nastavak gradnje vodovodne mreže kao i izgradnja dvije mjesne ceste.

Rebalansom će ukupan proračun Brčko distrikta BiH biti povećan na 322 930 300,64 KM. Razmatrat će se dva mjeseca na svakom redovitom zasjedanju Skupštine do konačnog usvajanja.