ODRŽANA 47. REDOVITA SJEDNICA, USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O PLAĆAMA

ODRŽANA 47. REDOVITA SJEDNICA, USVOJENE IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O PLAĆAMA

Skupština Brčko distrikta BiH održala je 47. redovito zasjedanje na kojem je u drugom čitanju usvojila izmjene i dopune zakona o plaćama i naknadama zaposlenih u tijelima javne uprave i institucijama Distrikta, Policiji, pravosuđu, i zakona o plaćama i naknadama korisnika proračunskih sredstava u Skupštini, Izbornom povjerenstvu i Uredu za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu.

Dopredsjednik Skupštine Ivo Filipović rekao je da će se ovim izmjenama osigurati povećanje pla

a kako je dogovoreno sporazumom između Vlade i Sindikata Brčko distrikta.

Filipović je napomenuo da će prvo povećanje pla

a od pet posto biti operativno odmah nakon usvajanja rebalansa, dok će drugo biti početkom sljedeće godine, te da su izmjenama zakona definirane i naknade za troškove putovanja do posla.

U prvom čitanju usvojene su izmjene Zakona o državnoj službi kojim se službenicima i namještenicima omogućuje da budu kandidirani na određene javne funkcije u institucijama i pravnim osobama koje je osnovao Distrikt, kao i u institucijama na svim razinama vlasti u entitetima i na razini BiH.

Predsjedatelj Povjerenstva za proračun Srđan Blažić rekao je da se na ovaj način Zakon o državnoj službi usklađuje sa Zakonom o radu Brčko distrikta BiH.

U prvom čitanju usvojene su i izmjene Zakona o javno-privatnom partnerstvu. Dogradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić rekao je da je ovim izmjenama preciziran postupak provođenja javno-privatnog partnerstva jer se više ne obavlja po Zakonu o javnim nabavkama BiH.

Domić je rekao da izmjene Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Brčko distriktu omogućuju angažiranje konzultanata i da se djelatnosti koje nemaju elemente javno-privatnog partnerstva neće moći realizirati po ovom zakonu.

Na 47. redovitom zasjedanju Skupština je usvojila zaključak za besplatne karte za parkiranje vozila za trudnice i porodilje, a razmatrana je i inicijativa za povećanje iznosa dodatka za tuđu njegu i pomoć nezaposlenim osobama oboljelim od malignih oboljenja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)