Usvojene izmjene Pravilnika o poticaju u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu

Vlada Brčko distrikta BiH na 118. izvanrednoj sjednici usvojila je izmjene Pravilnika o načinu i uvjetima poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Vlade Brčko distrikta BiH Perica Burgić kazao je da se izmjene odnose na rokove podnošenja zahtjeva za određene proizvodnje.

„Pravilnik se u suštini nije mijenjao. Usvojili smo samo izmjene koje se odnose na rokove podnošenja zahtjeva za određene proizvodnje jer je mnogim proizvodnjama istekao rok za podnošenje poticaja zbog kasnog usvajanja Pravilnika. Danas smo donijeli odluku da se svi ti zahtjevi, za sve vrste proizvodnje, mogu podnijeti do 25. prosinca ove godine. Poljoprivredni proizvođači koji su morali prijaviti svoje proizvodnje do 30. i 31. rujna ne moraju žuriti jer, kako sam spomenuo, ti su rokovi pomjereni i imaju dovoljno vremena da podnesu zahtjeve“, naglasio je Burgić.

On je kazao da se Odjel pripremio za prijam zahtjeva i da se brojevi počinju dijeliti od 28. rujna, a od 30. rujna počet će se i s prijamom zahtjeva za poljoprivrednu proizvodnju.

„Potrudit ćemo se da zahtjevi za poticaj svih onih koji ih podnesu budu brzo i učinkovito rješavani kako bi mogli u jednom razumnom roku očekivati i isplatu“, naglasio je Burgić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.