USVOJEN ZAKON O REGULIRANJU CIJENA U BRČKO DISTRIKTU BiH

USVOJEN ZAKON O REGULIRANJU CIJENA U BRČKO DISTRIKTU BiH

Skupština Brčko distrikta je na 24. redovitom zasjedanju usvojila Zakon o reguliranju cijena u drugom čitanju kojim bi se trebao stabilizirati rast cijena na tržištu i spriječiti dosadašnja praksa neujednačenih cijena proizvoda na policama i prilikom naplate.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić napomenuo je da su entiteti ovaj zakon donijeli mnogo ranije i da su Zakonom predviđene novčane kazne za one koji ne budu postupali po zakonu.

Vlada će sada imati instrument za kontrolu formiranja cijena na tržištu. Zakon će stupiti na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku, ali će biti potrebno da Vlada donese odgovarajući provedbeni propis da djeluje u smislu ograničavanja cijena u određenoj oblasti, odnosno na određene proizvode“, pojasnio je Milić.

Na znanje je primljena informacija o stanju i problemima u financiranju športa u Distriktu uz zaključak da će se u idućih sedam dana raspisati javni poziv za dodjelu donacija športskim kolektivima za njihov rad.

Predsjednik Milić je istaknuo da je u idućem razdoblju potrebno drugačije raditi na organizacijskom uređenju u oblasti športa jer od osnutka Distrikta nije kontrolirana dodjela proračunskih sredstava u ovoj i oblastima kulture i turizma.

Napomenuo je da će prijedlog rebalansa proračuna za 2022. godinu, koji je razmotren na sjednici, vjerojatno biti usvojen na idućem skupštinskom zasjedanju 25. svibnja.

Više informacija o usvojenim točkama dnevnog reda 24. redovite sjednice možete pronaći na www.skupstinabd.ba

STRUČNI SAVJETNIK ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Maja Kovačević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.