U Vijećnici upriličen prijam za učenike generacije srednjih škola Brčko distrikta BiH

U Vijećnici upriličen prijam za učenike generacije srednjih škola Brčko distrikta BiH

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić, dogradonačelnik dr. Anto Domić i predstojnik Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović danas su upriličili prijam za učenike generacije srednjih škola Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u školskoj 2022./2023. godini.

Za učenike generacije proglašeni su Amar Ribić (JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko), Ružica Gavrić (JU Poljoprivredna i medicinska škola Brčko), Mihaela Zekonja (JU Ekonomska škole Brčko) i Antonio Mendeš (JU Tehnička škola Brčko).

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prim. dr. Zijad Nišić izrazio je zadovoljstvo i čast poručivši da je znanje najjače oružje da se mijenja svijet.

Da bi postigli dobre rezultate, učenici su uložili veliko znanje, trud i disciplinu. U uspjehu učestvuju dvije vrste motivacija, unutrašnja motivacija koja podrazumijeva njihovu ambicioznost, rad i trud kao i vanjska motivacija koja podrazumijeva potporu obitelji i nastavnika koji su oblikovali njihova znanja i vještine. Mi se nadamo da je ovo početak uspješnih karijera i da će oni svoje znanje i vještine ugraditi u našu državu Bosnu i Hercegovinu i Brčko distrikt BiH, odnosno da će svoje karijere nastaviti u našoj sredini. Želim im mnogo sreće u nastavku školovanja kao i njihovim roditeljima te izražavam zahvalnost i njihovim nastavnicima“, istakao je gradonačelnik Nišić.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović kazao je da su među učenicima srednjih škola i dvoje učenika koji su bili učenici generacije osnovnih škola, što je izuzetno pohvalno jer u kontinuitetu pokazuju visoke rezultate u učenju.

Želim im sreću u nastavku školovanja i da nam se kao veliki stručnjaci vrate ovdje i pomognu Brčko distriktu i Bosni i Hercegovini, da svoju budućnost traže na našim prostorima te da svoje znanje primjene ovdje. Izabrali su različite smjerove što je veoma dobro za nas, ali i smjerove koji su interesantni za razvoj svih društava. Želim im u mnogo uspjeha i sreće u nastavku školovanja“, poručio je predstojnik Odjela Zoran Bulatović.

Učenica generacije JU Ekonomske škole Brčko Mihaela Zekonja kazala je da svoju budućnost vidi u Distriktu.

Svoje školovanje nastavljam na Ekonomskom fakultetu Brčko. Želim da iskoristim priliku da svoje školovanje nastavim baš ovdje, da doprinesem Brčko distriktu kao i Bosni i Hercegovini. Svoju budućnost vidim ovdje jer mislim da mlade nade trebaju ostati i uložiti svoje znanje u svom rodnom mjestu“, istakla je Mihaela Zekonja.

Učenik generacije JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko Amar Ribić kazao je da svoje školovanje planira nastaviti u Njemačkoj nakon čega bi se vratio u Brčko distrikt BiH.

Velika mi je čast da danas budemo primljeni kod gradonačelnika Zijada Nišića te da budemo počašćeni nagradama. Svoje školovanje planiram nastaviti u Njemačkoj jer se tamo nalaze jedni od najboljih sveučilišta u Evropi, ali i u svijetu. Na taj način mogao bih steći najbolje znanje u struci u kojoj se planiram baviti, a to su informacijske tehnologije. Nakon toga planiram da se vratim u Brčko distrikt BiH i da implementiram stečeno znanje“, kazao je Amar Ribić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)