U Brčkom obilježen Europski tjedan športa

Prigodom Europskoga tjedna športa, koji se ove godine obilježava pod sloganom „BE ACTIVE“, gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević posjetili su na gradskom trgu u Brčkom izložbu športskih rekvizita i športske opreme poznatih svjetskih asova koju je upriličio veleposlanik športa BiH u Bruxellesu Boris Vrhovac.

Između ostalog građani su mogli vidjeti oproštajni dres Maradone, dresove vrhunskih športaša Mesija i Ronalda, kompletnu opremu Novaka Đokovića itd.

Gradonačelnik Siniša Milić zahvalio je ministrici Gudeljević na posjetu i svima koji su sudjelovali u organizaciji manifestacije Europski tjedan športa.

„Na ovaj način promičemo šport i zdrav život. Vidjeli smo vrhunsku izložbu športskih rekvizita koji pripadaju zvijezdama različitih vrsta športa i siguran sam da će izložba privući pažnju naših sugrađana. Ako kroz ovu aktivnost budemo ijedno dijete odvojili od računala i onoga što je boljka suvremenoga doba i usmjerili ga na bavljenje športom, mislim da smo napravili dobar rezultat“, rekao je Milić.

Ministrica Gudeljević izrazila je zadovoljstvo zbog prvog službenog posjeta Brčko distriktu BiH.

„Nije mogao biti ljepši povod posjeta nego Europski tjedan športa. To je kampanja koju Europska unija radi već dugi niz godina i ove smo godine prvi put u Brčkom.

Svrha je da se obratimo mladima ali i svima koji se ne bave športom i da apeliramo da se okrenu športu i postanu aktivni kao što i sam slogan kampanje kaže“, dodala je Gudeljević.

Veleposlanik športa BiH u Bruxellesu Boris Vrhovac, autor izložbe, rekao je da je u Brčkom izložio samo mali dio svoje bogate kolekcije i istaknuo da se jedan dio postavke nalazi u Banjoj Luci.

„Trebalo mi je dosta vremena da prikupim ovakve eksponate u vidu športske opreme i rekvizita velikih športskih asova. Osim vremena treba i puno ljubavi prema ovom hobiju kao i upornosti jer sam znao čekati i po nekoliko sati da dođem na red za potpis neke velike športske zvijezde“, zaključio je Vrhovac i dodao da mu je želja otvoriti muzej športa u svom rodnom gradu Banjoj Luci.

Dio današnje manifestacije bili su i lokalni športski klubovi KK „Lavovi“, KBV „Jedinstvo“, Stolnoteniski klub „Sokol“, KMF „Šampion“, Odbojkaški klub „Lami“ i Biciklistički klub „Sveti Nikolaj“.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i dogradonačelnik Anto Domić ranije su u Gradskoj vijećnici primili u službeni posjet ministricu civilnih poslova Ankicu Gudeljević.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.