U Brčko distriktu ograničenje kretanja od 22.00 sata

U Brčko distriktu ograničenje kretanja od 22.00 sata

Zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine donio je danas, na 91. sjednici Stožera, uzimajući u obzir negativan trend rasta broja zaraženih koronavirusom u Brčkom i prijedlog Kriznog stožera zdravstva, naredbu kojom je zabranjeno kretanje osobama na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u vremenskom razdoblju od 22.00 do 5.00 sati, u narednih 15 dana.

Rad ugostiteljskih objekata, sportskih kladionica, kockarnica i drugih priređivanja igara na sreću, kao i teretana, fitnes centara, škola sporta i rekreativne aktivnosti koje se obavljaju u zatvorenom prostoru ograničavaju se u vremenskom razdoblju do 21.00 sat u narednih 15 dana.

Zabranjeno je svako organizirano okupljanje s glazbom uživo, di-džejevima i slično.

Zadužuje se Ured gradonačelnika – Inspektorat da vrši pojačanu kontrolu poštovanja mjera i naredbi Stožera za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u ugostiteljskim objektima, a sve s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusa – COVID-19, te ukoliko se utvrdi nepoštovanje epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu istom onemogući daljnji rad do kraja radnog vremena tog radnog dana.

Na ovaj način mjere koje su važile u dane vikenda produžuju se na cijeli tjedan, počevši od danas.

Stožer za zaštitu i spašavanje donio je Procedure o načinu izvođenja nastave kod kuće za učenike iz osnovnih i srednjih škola koji su u izolaciji kako slijedi:

Ovom procedurom propisuje se način izvođenja nastave kod kuće za učenike osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH koji su u izolaciji i ne mogu pohađati nastavu u školi.

(1) Nakon dostave rješenja o izolaciji učenika, razrednik o tome upoznaje ravnatelja škole i saziva Odjelno vijeće radi upoznavanja s novonastalom situacijom.

(2) Nakon razmatranja rješenja, Odjelno vijeće sačinjava prijedlog načina izvođenja nastave kod kuće za učenike u izolaciji i dostavlja Nastavničkom vijeću na razmatranje i odobrenje.

(3) Prijedlog Odjelnog vijeća sadržava: ime i prezime učenika, razred i odjel, stručno zvanje odnosno zanimanje, nastavne predmete s popisom nastavnih jedinica za koje će se dostavljati nastavni materijali za vrijeme trajanja izolacije određenom rješenjem o izolaciji te raspored dostavljanja nastavnih materijala za svaki nastavni predmet.

(4) Odobrenje Nastavničkog vijeća dostavlja se Odjelu za obrazovanje na znanje.

Nakon odobrenja Nastavničkog vijeća, nastava za učenike koji su u izolaciji izvodi se na sljedeći način:

a) Nastavne sadržaje iz nastavnog plana i programa s preciznim uputama i odgovarajućim nastavnim materijalima usklađene s mjesečnim planom rada priprema predmetni nastavnik i dostavlja razredniku;

b) Način dostavljanja nastavnih materijala razrednik dogovara s učenikom, roditeljem odnosno skrbnikom;

c) Razrednik dostavlja pripremljeni nastavni materijal učeniku odnosno roditelju odnosno skrbniku prema utvrđenom rasporedu dostavljanja i o tome vodi evidenciju u napomeni u razrednoj knjizi;

d) Praćenje izvođenja nastave kod kuće za učenike u izolaciji vrši pedagog, a u školama koje nemaju pedagoga ravnatelj škole.

Realizirani nastavni sadržaji za cijeli razredni odjel u izolaciji se upisuju u razrednu knjigu prema važećem rasporedu sati, a sukladno evidenciji dostavljenih nastavnih materijala.

Usvojene procedure primjenjuju se od dana donošenja, odnosno od danas 22.03.2021. god.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *