PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENOG POLICIJSKOG SLUŽBENIKA RADOVANOVIĆ DEJANA

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA OSUMNJIČENOG POLICIJSKOG SLUŽBENIKA RADOVANOVIĆ DEJANA

Nakon ispitivanja, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog Radovanović Dejana, rođenog 1993. godine u Trebinju, državljanina Bosne i Hercegovine i R  Srbije, zaposlen kao policajac u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine.

Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na oduzimanje putnih isprava, zabranu izdavanja novih pasoša kao i korištenje lične karte za prelazak državne granice, zabrana obavljanja službenih dužnosti policijskog službenika i pristup kapacitetima Granične policije, kao i zabranu sastajanja s određenim licima.

Osumnjčeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela i zloupotrebe  policijskih ovlasti i evidencija Granične policije.

Navedene mjere zabrane osigurat će nesmetano sprovođenje i okončanje istrage koju provodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni policijski službenik GP BiH sumnjiči se za krivično djelo krivotvorenje službene isprave iz člana 226. stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)