Okončana 60. redovita sjednica Vlade Distrikta

Okončana 60. redovita sjednica Vlade Distrikta

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine održala je 60. redovitu sjednicu, usvojivši prijedlog Odjela za obrazovanje koji se tiče Odluke o odobravanju donacije i Programa utroška novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta BiH u školskoj 2021. / 2022.godini. Visine sredstava za ovu namjenu iznosi ukupno 5.600,00 KM, čime se nastavlja dobra praksa novčanog nagrađivanja učenika generacije osnovnih i srednjih škola Distrikta.

Vlada je usvojila Odluku o odobravanju tekućeg transfera i Programa utroška sredstava u korist Razvojno-garancijskog fonda Brčko distrikta BiH za subvencioniranje dijela kamata za kupovinu prve nekretnine za rješavanja stambenog problema na teritoriji Distrikta, koje je predložio Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu.

Svrha spomenutog programa je da se fizičkim osobama na području Brčko distrikta BiH omogući povoljniji pristup financijskim sredstvima kroz subvenciju dijela kamata na kredite za kupovinu prve nekretnine za rješavanje stambenog problema na teritoriji Brčko distrikta BiH te je odobren tekući transfer za jednokratno novčano davanje u iznosu od 100.000,00 KM.

Također, na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlada Distrikta odobrila je smjernice za izradu Nacrta odluke o otkrivanju, ocjenjivanju sposobnosti, razvrstavanju i evidenciji djece i mladih ometene u psihofizičkom i fizičkom razvoju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.