NATJECANJE U MODELIRANJU MOSTOVA

NATJECANJE U MODELIRANJU MOSTOVA

U četvrtak 5. svibnja 2022. godine na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru održano je 7. po redu Natjecanje u modeliranju mostova u organizaciji Međunarodne udruge studenata građevinarstva IACES LC Mostar, Studentskog zbora i Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Mostaru. Na natjecanju su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda iz 7 srednjih škola:

Srednja škola dr. Slavka Barbarića, Čitluk

Srednja škola Antuna Branka Šimića, Grude

Srednja škola Stolac

Gimnazija fra Grge Martića, Mostar

Gimnazija Mostar

Srednja Građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar

Natjecanje je započelo u amfiteatru gdje su natjecateljima upućene riječi dobrodošlice, te predstavljen Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije i samo natjecanje. Dekanica prof. dr. sc. Maja Prskalo je pozdravila goste i predstavila Fakultet. Maris Gardavski, predsjednica Studentskog zbora Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije prezentirala je Studentski zbor, Martina Moro, predsjednica udruge IACES LC Mostar, predstavila je udrugu IACES, a pravila natjecanja objasnio je Ilija Srebrović.

Nakon otvorenja započeo je glavni dio natjecanja – izrada mosta, za koji su natjecatelji imali 210 minuta. Nakon izrade mosta i ručka uslijedilo je predavanje o mostovima na Neretvi, koje je održao Marino Jurišić, mag. građ.. Zatim je slijedilo ocjenjivanje izrađenih modela. Stručni žiri, kojeg su činili asistent Marino Jurišić te studenti: Martina Moro, Maris Gardavski, Ilija Srebrović i Marko Mandić obavio je ocjenjivanje na temelju nosivosti i izgleda mosta. Najnapetiji dio natjecanja bio je ispitivanje nosivosti modela koje je obavljeno u amfiteatru. 

Na samom kraju slijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.
Nagrade za prva tri mjesta osvojili su:
1. Srednja škola Stolac
2. Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića Čitluk
3. Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar

Zahvala Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije i tvrtkama IGH Mostar d.o.o. Mostar, Leda d.o.o i Pekari Sunce koje su pomogle da se ovo natjecanje održi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.