Mještani MZ Cerik i dalje imaju problem sa vodosnabdjevanjem

Mještani MZ Cerik i dalje imaju problem sa vodosnabdjevanjem

Stanovnici brčanske Mjesne zajednice Cerik već dugi niz godina imaju veliki problem sa vodosnabdjevanjem, zbog toga što je arteški bunar u Domažićima kod Bosanske Bijele nefunkcionalan.

Predsjednik Mjesne zajednice Cerik Niko Milanović kaže da je sistem vodosnabdjevanja dotrajao i da je urađen davne 1985. godine. Milanović je ponovio još jednom da su upućivali apel više puta po tom pitanju nadležnim organima, ali da do sada ništa značajno nije urađeno.

“Što se tiče vodosnabdjevanja, problem je što je arteški bunar pun mulja i trebalo bi ga očisti, te iz ovog razloga pumpa ne može da povuče vodu u rezervoar, tako da automatski ne možemo imati vodu, ni mještani naše mjesne zajednice, niti mještani MZ Hrgovi kroz koju vodovod protiče”, istakao je Milanović.

On je rekao da je u planu još od prošle godine da se riješi problem sa kanalizacionom mrežom u selu Doljani, odnosno prema rijeci Tinji, ali dok se riješe imovinsko – pravni odnosi na tom području.

“Mi se nadamo, da čim se riješe imovinsko – pravni odnosi, jer neki mještani su umrli neki su se odselili, tako da očekujemo da će se projekat koji je vezan za kanalizacionu mrežu Brčko distrikta, u što kraćem vremenskom periodu i sprovesti”, rekao je Milanović.

Govoreći o potrebnoj infrastrukturi, Milanović navodi da je na putnom pravcu iz Tuzle prema Orašju neophodna je regulacija saobraćaja u vidu kružnog toka, kako bi se na ispravan način regulisao saobraćaj i smanjio broj saobraćajnih nesreća.

Pored ovih problema, prema riječima Milanovića mještani MZ Cerik suočeni su sa nelegalnim odlaganjem smeća na području mjesnog groblja.

“Mi bismo najviše voljeli da se taj kontejner ukloni sa područja mjesnog groblja, jer ima dosta i pasa lutalica koji raznose otpad po groblju i nama se dešava da ulaz u groblje bude veoma nepristupačan, te da je prisutan i nesnosan smrad”, naveo je Milanović.

Mještani Mjesne zajednice Cerik izražavaju nadu da će nadležni imati sluha za njihove probleme i iznaći adekvatno riješenje u što kraćem vremenkom roku.

(Radio Brčko)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)