Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi

Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH raspisao je Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2024. godinu, za čiju je realizaciju iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM.

„Svrha Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta BiH je doprinos razvoju poljoprivrede u vidu financijske podrške za osobe koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uvjeta za samozapošljavanje osoba koje se nalaze na evidenciji Zavoda za zapošljavanje“, kazala je Tamara Duvnjak Mitrović ravnateljica brčanskog Zavoda.

Prema njezinim riječima sve one osobe koje budu aplicirale po ovom Javnom pozivu moraju u svojim biznis planovima imati naznačenu namjenu za što će utrošiti sredstva, kao na primjer za ulaganje u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, ulaganje u preradu poljoprivrednih i ribljih proizvoda kao što su mlijeko i mliječni proizvodi, prerada mesa, ribe, prerada voća i povrća i slično. Zatim, izgradnja, obnova ili rekonstrukcija poljoprivrednih objekata i infrastrukture povezane uz poljoprivredni potencijal, kao i kupovina mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju.

„Maksimalni novčani iznos po jednom projektu je 22.000 KM, a nakon podnesene prijave za ovaj Program, uslijedit će i obuke koje će organizirati Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, nakon čega će aplikanti predati svoje biznis planove koje će ocjenjivati komisija i sačiniti preliminarnu, a zatim i konačnu listu“, dodala je Duvnjak Mitrović.

Javni poziv za Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2024. godinu ostaje otvoren do 21. lipnja tekuće godine do 15 sati, a svi detalji vezani za ovaj Program nalaze se u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta i na njihovoj službenoj stranici koje možete pogledati ovdje.