Zajednička  izložba likovnih radova Benjamina  i Admira Bilalovića iz Brčkog pod nazivom EMERGENCIJE”

Zajednička izložba likovnih radova Benjamina i Admira Bilalovića iz Brčkog pod nazivom EMERGENCIJE”

Pod pokroviteljstvom zamjenika gradonačelnika dr. Ante Domića u petak 4.oktobra 2024.godine u 15.00  sati u Galeriji Gradske vijećnice bit će otvorena zajednička  izložba likovnih radova Benjamina  i Admira Bilalovića iz Brčkog pod nazivom EMERGENCIJE”

Izložbu čini 16 slika – portreta, rađenih tehnikom ulje na platnu i 45 akrilnom bojom oslikanih tikava sudovnjača.

Nekoliko podataka o autorima izloženih eksponata:

  Benjamin Bilalović je rođen u Brčkom 2003. godine. Završio je osnovnu školu i gimnaziju u Brčko distriktu BiH. Tokom obrazovanja pohađao je likovnu radionicu kod nastavnice Almedine Cifrić. Student je druge godine ALU u Sarajevu, smjer slikarstvo u klasi profesorice Natalije Salihović. Do sada imao jednu samostalnu i dvije kolektivne izložbe

   Admir Bilalović, Benjanimonov otac, također je rođen u Brčkom 1961. godine, gdje je završio  osnovnu školu i  Gimnaziju. Saobraćajni fakultet završio je u Sarajevu. Na elektrotehničkom fakultetu u Banja Luci stekao je specijalističko obrazovanje iz informatike i računarstva.

Bio je profesor u srednjim školama u Brčkom, Loparama i Tuzli u periodu 1990 -2009.godine. U posljednih 15 godina radi u Odjeljenju za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH na poslovima stručnog savjetnika za edukaciju u saobraćaju. Do sada je imao tri samostalne izložbe umjetničkih radova rađenih različitim tehnikama.

Otvaranju izložbe prisustvovat će i bivši gradonačelnici Brčko distrikta BiH.

Pozivamo vas da propratite ovaj događaj.