Samo zajedništvom za dobrobit Hrvata, poručeno sa predizbornog skupa HDZ-a u Seonjacima

Samo zajedništvom za dobrobit Hrvata, poručeno sa predizbornog skupa HDZ-a u Seonjacima

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine, Organizacija za Brčko distrikt, jučer je upriličila predizborni skup u Domu u Seonjacima, čime je nastavila predizbornu kampanju za Lokalne izbore 2024. godine.

Mještanima Seonjaka i mjesne zajednice Dubrave predstavljene su kandidatkinje i kandidati za Skupštinu Brčko distrikta, te je na ovom skupu još jednom pokazana snaga i zajedništvo hrvatskog naroda, te potpora koju ima Hrvatska demokratska zajednica.

Nositelj liste i predsjednik HDZ-a Brčko distrikta dr. Anto Domić istakao je da je njihova kampanja ušla u zadnju trećinu i da je evidentno da na predizborne skupove HDZ-a dolazi sve više birača koji ih prate, što govori o povjerenju Hrvata u ovu političku stranku.

“I o povjerenju koje će nam dati nakon ovih Lokalnih izbora jer alternativa koja se postavlja naspram HDZ-a je bezproduktivna i ti ljudi spremni su izdati interese hrvatskog naroda da bi ostvarili osobnu korist. HDZ je stranka koja je profilirana i do sada je 30 godina radila samo u interesu hrvatskog naroda i tako će u buduće i ostati”, naglasio je Domić.

Dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH i kandidat s liste HDZ-a Ivo Filipović, i na ovom skupu istaknuo je da su branitelji temelj ove zajednice i uspostave, prvenstveno Ravne Brčko, zatim Brčkog i u konačnici i Brčko distrikta BiH.

„Da nije bilo branitelja sigurno politika ne bi imala instrumente i mehanizme, zato što ne bi imala ni teritorij ni svoj narod, da bi mogla participirati zajedno s Bošnjacima i Srbima u jednoj zajedničkoj političkoj tvorevini, a to je Brčko distrikt. I ne samo političko djelovanje, branitelje moramo staviti na pijedestal jer su prvenstveno čuvali čast i dostojanstvo hrvatskog naroda na ovim prostorima“, kazao je Filipović.

Prisutnima na skupu se obratila i kandidatkinja za Skupštinu Brčko distrikta Biljana Jakić, koja je istaknula ključnu poruku svih kandidata HDZ-a biračima.

“Samo zajedničkim snagama se može nastavit raditi za dobrobit hrvatskog čovjeka na području Brčko distrikta”, precizirala je Jakić.

Na listi HDZ-a je i Lucija Hrgovčić, koja trenutno obnaša funkciju savjetnice gradonačelnika Brčko distrikta koja je govoreći o bitnim projektima HDZ-a, stavila naglasak na prekograničnu saradnju sa gradom Vinkovci koji su financijski pomogli projekt izgradnje vrtića u Dubravama kako bi se poboljšali uvjeti života Hrvata na području Distrikta.

“Taj vrtić je prije dvije godine ugledao svjetlo dana, i što je najvažnije u mom je selu, tako da to mi je na čast i na ponos, i na ponos Hrvatske demokratske zajednice“, kazala je Hrgovčić.Kandidatkinje i kandidati pozvali su sve prisutne da se 6. listopada u što većem broju odazovu na birališta i svojim glasom za HDZ pomognu u očuvanju i opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima.