Otvorena prva izložba slika Azre Salihović-Muslić:

Otvorena prva izložba slika Azre Salihović-Muslić:

Ljubitelji slikarstva sinoć su u prostorijama Likovnog kluba Brčko, imali priliku prisustvovati otvaranju izložbe brčanske slikarke Azre Salihović-Muslić, koja se na ovaj način prvi put suočila sa publikom i javnošću.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobila priliku da izložim svojih 34 slike koje su nastale u minule tri godine, te da ih prikažem javnosti, kroz prvu vlastitu retrospektivnu izložbu“, rekla je autorica Azra Salihović-Muslić.

Sudeći prema interesu posjetilaca, s obzirom da je prostor LIKUM-a bio pretjesan da primi sve zaiteresovane, organizatori su više nego zadovoljni.

„Mislim da je i za nas veoma važna ova izložba jer smo je uspjeli organizovati, u za kulturu vrlo teško vrijeme, a sjajna posjeta je na neki način dokaz da smo napravili pravi potez, kao i potvrda toga da kultura u Brčkom ima i dalje veliki broj svojih poklonika“, istakao je predsjednik LIKUM-a Jusuf Muharemović.Izložba Azre Salihović-Muslić ostaje otvorena narednih deset dana, a sama autorica je najavila i novi susret sa publikom kroz tematsku izložbu portreta, koja bi trebala biti pripremljena do kraja tekuće godine.