Počeli radovi na kanalizacijskoj mreži u Starom Rasadniku

Počeli radovi na kanalizacijskoj mreži u Starom Rasadniku

Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić i predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Distrikta Majazudin Vehabović danas su obišli radove na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Stari Rasadnik.

Ovaj projekt usko je vezan za kanalizacijske mreže koje su urađene u naselju Ivici, kao i ona koja je započela u Suljagića Sokaku, a s kojim će se riješiti dugogodišnji problemi u ovim mjesnim zajednicama na području Brčko distrikta. Gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić kazao je da su sredstva za ovaj projekt osigurana iz Proračuna Distrikta za 2024. godinu u iznosu od 630.000 maraka.

Problem je bio jer je viša razina kanalizacije na istoku, te je prilikom padalina dolazilo do prelijevanja i oborinske vode su ovdje plavile, te se uočilo da je problem u dubini kanalizacijske mreže. Ovim će se riješiti problem za oko 300 domaćinstava ovog naselja, te će se u velikoj mjeri poboljšati kvaliteta života građana“, istaknuo je Nišić.

Ugovoreni radovi trebali bi završiti do kraja ove godine, a dužina kanalizacijske mreže je 1.350 metara, kazao je predstojnik Odjela za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta Majazudin Vehabović, ističući kako su posljednje poplave bile jako velike i prilikom obilaska ovog mjesta uvidjeli su o kakvom se problemu radi, te su odmah krenuli s realizacijom procedura ovog značajnog projekta.

„Jako sam sretna što se problemi s kanalizacijom rješavaju na području Brčko distrikta i želim poručiti svim građanima Distrikta, da će se i u budućnosti raditi na sličnim problemima, ali da su nekada procedure i prikupljanje potrebne dokumentacije dugotrajne, te da je potrebno strpljenje“, kazala je Mejra Šećić predstavnica romske manjine u Brčko distriktu.

Podsjećamo kako je početkom mjeseca potpisan ugovor s izvođačima radova vezanim za rješavanje vodoopskrbe i kanalizacijske mreže u naseljima Broduša, Suljagića Sokaku i Grbavici, s čime će se po ovom pitanju poboljšati kvaliteta života na području Distrikta.