ODRŽANO NATJECANJE RIBOLOVACA 6.ŠARANSKI KUP “IVO GREGUREVIĆ”

ODRŽANO NATJECANJE RIBOLOVACA 6.ŠARANSKI KUP “IVO GREGUREVIĆ”

U organizaciji UR „Šaran“ Orašje, proteklog vikenda je održano natjecanje ribolovaca 6. Šaranski kup „Ivo Gregurević“, a svi sudionici su istaknuli kako im je čast biti sudionikom natjecanja koje je posvećeno glumačkoj legendi. Ivo je kažu bio veliki promotor Posavine, pa tako i ribolova, turizma i ostalih vrijednosti kojima se ponose posavljaci. –„Svake godine je veliki interes za natjecanje Ivi u čast, pa smo i ove godine okupili 14 ekipa, a čak smo imali ekipe i u rezervi u slučaju otkazivanja. Pretežito su bili ribolovci bliski našoj udruzi, najviše domaćih, zatim iz Gradačca, Tuzle, Ravne Brčko, Županje, te ekipa naših članova koji su potegli iz Minhena samo radi ovoga kupa“, kazao je predsjednik Udruge Mario Živković .
Živković se prisjetio kako ih je Ivo znao ugodno iznenaditi svojim dolaskom na razne manifestacije kuhanja fiša, ribarskog ručka i druženja s ribolovcima. –„Ivo je volio sve što ima veze s ribom, vodom, Savom, pa tako i našim jezerima gdje održavamo natjecanja. Na tragu toga nastavili smo čuvati sjećanje na njega, jer je svaki svoj dolazak u Posavinu koristio za izlazak s društvom na Savu. Natjecanje je uvijek u programu Dana hrvatskog filma, a Zaklada „Ivo Gregurević“ nas redovito sponzorira nagradama i osiguranju hrane i pića. U cjelini smo imali lijepo druženje u tri dana, dva ručka i svi natjecatelji su zadovoljni“, istaknuo je Živković.
Lovilo se u dva sektora po 7 ekipa i sve su imale ulov, a za 66 sati natjecanja ulovljeno je 730 komada ribe ukupne težine 5.196 kg, što je rekord u odnosu na prethodne godine. Sektor „A“ je očekivano bio bogatiji ribom i ulovljeno je 3.143 kg, a u sektoru „B“ 2.053 kg. Pobjednik u sektoru „A“ je CT CHU-1 sa 640 kg, slijede CT Jug-2 Minhen sa 564 kg i CT Amigosi sa 518 kg ribe. Manje uzbuđenja je bilo u sektoru „B“ gdje je prvo mjesto osvojio CT Žabac sa 759 kg, drugi je CT Big Fiš sa 652 kg, a treći CT Stolarija Bošnjak sa 311 kg. Najveću ribu u sektoru „A“, amura od 15,20 kg, imala je ekipa CHU-1, a u sektoru „B“ ekipa Žabac, šarana od 15,03 kg.
Braća Igor i Danijel Zlatarević iz Ugljare, stalni su članovi ekipe CHU-1 i ovo im nije prvi put da osvajaju memorijalni šaranski kup, a sreće su kažu imali i pri izvlačenju pozicija. –„Sudjelujemo na svakom kupu posvećenom Ivi, a ovaj put smo dobili jednu od boljih pozicija i opravdali epitet favorita. Najbolji ulov smo imali u prvoj noći, čak 22 ribe, a rijetkost je da smo prvu ribu ulovili upravo amura od rekordnih 15 kg. Ivu sam poznavao još dok sam bio dječak, kada nas je slao po jelo i piće, a često smo se susretali kod njega na vikendici kad sam dolazio pecati na Savi“, kazao je Igor Zlatarević i dodao kako u zadnje vrijeme on i brat često povedu svoje kćerke da im prave društvo i da zavole prirodu.
Pobjednička ekipa u sektoru B, CT Žabac iz Oštre Luke, nastupila je u sastavu Marijan, Dora i Joso Arlović, a kapetan Marijan ističe kako nisu očekivali prvo mjesto, iz razloga što su dobili poziciju na kojoj tradicionalno nema dobrog ulova. –„Ovaj put nam se posrećilo i riba je upravo na našoj poziciji strašno grizla, tako da smo ulovili rekordnih 759 kg. Pratili su nas tropski uvjeti i bilo je naporno izvući 92 komada ribe, a uz to se nekoliko i otkačilo“, naglasio je Marijan.