Promovisana knjiga “Sretne misli” autora Alme Taletović

Promovisana knjiga “Sretne misli” autora Alme Taletović

U gradskoj Biblioteci u sinoć je promovisana knjiga „Sretne misli“ autora Alme Taletović, profesora bosanskog jezika, influensera i trenera iz oblasti neuro lingvističkog programiranja iz Tuzle.

Knjiga „Sretne misli“ govori o otkrivanju unutrašnjih potencijala, donosi odgovore kako i na koji način se treba nositi sa negativnim mislima jer je prema riječima autora, naučno dokazano da mladi danas imaju oko 80 hiljada misli dnevno od kojih su velika većina iste i uglavnom negativne.

Alma Taletović kaže da je zajedničko, za njene do sada četiri objavljene knjige to, što predstavljaju spoj popularne psihologije, nauke i vjere i predstavljaju inovativnost na ovim prostorima.

„Ono što je alarmantno jeste to što mnogi ne znaju da se nose sa negativnim mislima, emocijama i uvjerenjima i ove knjige, a prvenstveno „Sretne misli“ obrađuju upravo ovu tematiku i jedna od temeljniih ideja jeste da su sretne misli one koje nas tjeraju da budemo bolji sebi i drugima i one nas oplemjenjuju“, naglašava Taletović.

Ona kaže da, kada čovjek otkrije unutrašnje potencijale ima za cilj da bude dobar sebi i drugima što je osnovni potencijal ove knjige.

Influenserka kaže da mladi danas ne uče ništa pozitivno o sebi jer usljed prekomjernog korištenja moderne tehnologije žive u transu i može u budućnosti biti potencijalno problematično za naše društvo.

„Mladima treba govoriti o ljubavi, poštenju o svemu onome što je poželjno i dobro“, kaže Alma Taletović.

Autorica je pored ove knjige do sada objavila još i tri djela „Smiraj duše“, „Sretni ljudi“ i „Sretna žena“ i sve su veoma popularne kod čitalačke publike.

Rođena je u Tuzli gdje je diplomirala na Filozofskom fakultetu, na Odsjeku za bosanski jezik i književnost. Trenutno radi kao profesorica u Krajini.

Njena ciljna grupa su žene i tinejdžeri kako bi im interakcija pomogla da riješe dileme, stara uvjerenja, oslobode se strahova i boli te ih usmjerila ka kvalitetnijem životu. Aktivna je na društvenim mrežama gdje na svojim stranicama ima više desetina hiljada pratilaca.

Rukovodilac Biblioteke/Knjižnice Brčko distrikta Lejla Hogić kaže da je sinoćna promocija knjige „Sretne misli“ i dolazak autorica Alme Taletović pokušaj da se određenim skupinama, a to su žene i tinejdžeri, pokuša sa psihološkog i književnog aspekta pomogne ovim skupinama da žive kvalitetan život i izbore se problemima sa kojima se susreću.

Promocija knjige „Sretne misli“ održana je na inicijativu autorice Alme Taletović koja je i na ovaj način htjela da se predstavi probranoj brčanskoj čitalačkoj publici.