“Trka za život” organizuje radionicu o prevenciji vršnjačkog nasilja

“Trka za život” organizuje radionicu o prevenciji vršnjačkog nasilja

Unapređenje tehnologije, brz način života, mogućnosti za eksponiranost u javnosti putem online medija, donijeli su nam i nove negativne izazove, među kojima je vršnjačko nasilje u digitalnom okruženju.

Sa ciljem da djeca budu zaštićenija i sigurnija na internetu, a stariji edukovani o ovoj temi, organizacija “Trka za život” iz Brčkog realizuje projekat posvećen razumijevanju i prevenciji problema vršnjačkog nasilja u digitalnom svijetu.

“Samo zajedničkim snagama možemo da naučimo kako da budemo bolji za sebe i za druge, i na taj način stvorimo sigurnije online okruženje za sve. Stoga je UG “Trka za život” pokrenulo projekat pod nazivom “Obrazovanje stvara povjerenje, povjerenje stvara nadu, nada stvara mir”, čija je okosnica “Vršnjačko nasilje u digitalnom okruženju”. Tema će biti obrađena u više segmenata, i za djecu školskog uzrasta, ali i za roditelje”, kažu u ovom udruženju.

Prva radionica pod nazivom “Moji vršnjaci i ja u digitalnom okruženju” biće organizovana u četvrtak 16. novembra 2023. godine od 18:00 časova u prostorijama Omladinskog centra. Ulaz je slobodan i poželjno je da joj prisustvuju učenici od šestog do devetog razreda, kao i roditelji osnovaca. Projekat finansira Vlada Brčko distrikta BiH.